mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Sportegyesületek bemutatkozása

 

egyesület neve

Kecskeméti Repülő és Vívó Sport Egyesület Kunszentmiklósi Vívóegylet

alapítás éve

2011. február 7.

alapító(k)

S. Szabó István

alapítás körülményei

Edzéseinket tizenhat gyermekkel a Varga Domokos ÁMK-ban tartottuk, heti öt alkalommal. A nagy igénybevétel, és egyéb elfoglaltságok miatt, a gyerekek fokozatosan lemorzsolódtak.

2011. júniusában alapfokú vívóvizsgát végül is mindössze hat gyermek tett. Két lány és négy fiú.

A 2011 - 2012-es versenyszezon felénél kapcsolódtunk be a magyar vívás vérkeringésébe. Első versenyüket a gyerekek

2012. januárjában Zalaegerszegen vívták. A verseny sok sikert nem hozott számunkra, hisz versenyzőink a félszáz fős mezőny végén végeztek.

egyesület képviselője

S. Szabó István

képviselő elérhetősége

Telefon: 06 20 319-1045

edzők neve

S. Szabó István

legjobb eredmények

Vívóink mindezidáig 141 érmet és 30 kupát nyertek a különféle hazai és nemzetközi korosztályos versenyeken.

Csapatban megnyertük az Országos Diákolimpia döntőjét, a Magyar Vidék Bajnokságot, és a Dél-Alföldi Regionális Bajnokságot. Ezeken a versenyeken egyéniben is ott voltunk az élmezőnyben. Azonkívül egyéniben győztünk, illetve a döntőben szerepeltünk a Fülöp Mihály Magyar Kupa versenysorozaton, a Budapest Kupán, a Szilveszter Kupán, a PolarisNord Kupán, a Baksay Kupán és a különféle korosztályos ranglista versenyeken. Külföldön is sikeresen szerepeltünk, szerepelünk, már több országban letettük városunk névjegyét. Vívóink győztesen, rengeteg éremmel és kupával tértek haza, Németországból, Ausztriából, Szerbiából, és Szlovákiából. Egyéniben megnyertük, illetve a döntőben szerepeltünk a Bajor ranglistaversenyen Kaufbeurenban, a Schkreuditzban rendezett PfaffCreatívPokal Kupán, mely thüringiai ranglista verseny volt, valamint érmekkel tértünk haza az ausztriai Welsből, ahol az Osztrák körversenyen vettünk részt. Szintén fényes érmeket hoztunk haza Nagybecskerekről és Somorjáról is, a Szerb illetve a Szlovák bajnokságról, a Future Masters Challenger versenyekről.

Vívóink az országos korosztályos ranglistákon remekül helytállnak, kiválóan szerepelnek. Szemes Gergő (2003) első helyen áll az országos korosztályos ranglistán, az egy évvel idősebbek között (2002) és a két évvel idősebbek között – Fülöp Mihály versenysorozat, gyermek korcsoport (2001) - pedig harmadik. Szabó Vanda Fruzsina (2003), BődiZámbor (2003), Csongrádi Zsombor (2004) pillanatnyilag harmadik a saját korcsoportjában, Gál Botond (2002) negyedik, Bődi Magyar (2002) pedig a hetedik helyen áll.

egyesület korcsoportjai

Jelenleg 4 korcsoportban folyik versenyeztetés:

Gyermek: 2001

Bambi: 2002

Törpici: 2003

Csibe: 2004

versenyeztetés (utánpótlás is!)

Diákolimpia

Országos Bajnokság

Meghívásos versenyek

Ranglista versenyek

edzések időpontjai, helyszíne

Minden héten 5 edzés hétfőtől péntekig a Városi Sportcsarnokban

saját szervezésű versenyek (hely, időpont)

Baksay Kupa november

Kunszentmiklós Kupa április

rövid és hosszú távú célok

Célunk Kunszentmiklóson egy vívóbázis kialakítása, a vívás megszerettetése, elfogadtatása, versenylehetőségek biztosítása a tehetségek számára. Hosszú távú célunk: a nagy hagyományokkal és eredményekkel büszkélkedő magyar vívósport utánpótlásának biztosítása, válogatottak kinevelése.

finanszírozás

Kunszentmiklós Város Önkormányzatának támogatása

Saját bevételek: tagdíjak

KRVSE, mint anyaegyesület támogatása

fényképek

http://www.kunvivas.gportal.hu/gindex.php?pg=33955179

egyéb

Részletesebb információ: http://www.kunvivas.gportal.hu/

Share